Tilat

Vaarantalolla on iso keittiö, jossa laittaa ruokaa isommallekin porukalle. Tilava sali on jaettavissa kahteen osaan, ja lämmitys on kohdillaan myös talviseen aikaan. Vaarantalon siivessä voi pelata biljardia ja siellä on mahdollisuus yöpyä. Pihapiiristä löytyvät myös pihasauna, metsästysmaja ja kota, sekä hyvinvointipolku. Hyvinvointipolku on vapaasti kuljettavissa, se lähtee Vaarantalon pihasta ja on merkitty sinisin puihin maalatuin merkein.

Vaarantalon läheisyydessä, Vaarankyläntien ja Vaaranpääntien risteyksessä sijaitsee kaikkien vapaasti käytettävissä oleva lentopallokenttä. Palloa voi lainata kyläyhdistyksestä. 

Vaarantalolla voi myös yöpyä. Tutustu yöpymismahdollisuuksiin tarkemmin näillä sivuilla.

  • Yöpyminen Vaarantalossa tai metsästysmajassa

  • Vakiovarusteena vuodevaatteet (Patja, Peitto, Tyyny)

  • Liinavaatteet vuokrattavissa

  • Käytettävissä sähköistettyjä autopaikkoja

Lopussa kuvat tiloistamme. Lisää kuvia myös Vaarantalon facebook-sivuilla.

HYVINVOINTIPOLKU

Vaarankylän Hyvinvointipolku lähtee Vaarantalon takaa ja palaa takaisin Vaarantalon pihapiiriin. Polku on 2.2 km pitkä. Polku on vapaasti käytettävissä kaikille luontoa rakastaville.


"Tämän polun tarkoituksena on tuottaa hyvää oloa. Tutkimusten mukaan luonnossa oleminen ja luonnon tarkkailu rauhoittavat ja lievittävät stressiä. Luonto tarjoaa virikkeitä monille aisteille ja kohottaa mielialaa. Polulla on pysähtymispaikkoja ja harjoituksia. Niiden tarkoituksena on auttaa kulkijaa tutustumaan luonnon hyvinvointivaikutuksiin. Harjoitukset ovat kokemuksellisia ja jokainen voi ymmärtää ne omalla tavallaan. 

Kun on tehnyt kierroksen hyvinvointipolulla ja oppinut kenties jotain uutta, voi olla ylpeä itsestään, jos avautui uusille ajatuksille, mutta ei sekään haittaa, jos mieli ei saanut virikkeitä polun varrelta. Pääasia on, että tuli lähdettyä ulkoilemaan."

  Tapio Oy ja Suomen metsäkeskus ovat suunnitelleet maanomistajien käyttöön hyvinvointipolkuja Luontomatkailu ja METSO –hankkeessa, joka toteutettiin vuosina 2014-2016. Hanketta rahoitti maa- ja metsätalousministeriö METSOohjelman kehittämisvaroista. Vaarankylän kyläyhdistys hankki Leader-rahoituksella kyltit, raivasi polun ja pystytti kyltit talkoilla.

Hankkeen valtakunnallisessa loppuraportissa Vaarankylän hyvinvointipolku on nostettu esimerkkipoluksi ja raportti on luettavissa netissä osoitteessa https://www.metsakeskus.fi/sites/default/files/metso-hyvinvointipolku-valmis-nettiin.pd